TOP termékek

Kérdése van? Hívjon minket! +3618909816

Ügyfélszolgálatunk hétfőtől csütörtökig 8-14 óra között hívható.

Egyensúlyteremtés

Egyensúlyteremtés
-29%
Egyensúlyteremtés
Egyensúlyteremtés
Bővebben
Raktáron :  8 db
3 990 Ft 
2 845 Ft
Kezdete: 2023.03.21   A készlet erejéig!
Részletek
Művészi, nehéz, de szép. Mi az? A gazdaságpolitika missziója. A korlátok és a lehetőségek közötti manőverezés, az egyensúlyteremtés művészete.
TUDTA,
…hogy napjainkban a világ leggyorsabban növekvő gazdasága, Kína nemzetstratégiai érdekei mentén épp ugyanúgy állami támogatással és exportkorlátozással véd egyes iparágakat (például a ritkaföldfémek kivitelének tilalmával), ahogy ötszáz évvel ezelőtt az ipari forradalom győztese, Anglia is tette (a gyapjúexport tiltásával)?
…hogy még a liberális gazdasági berendezkedés éllovasának számító, Egyesült Államok presztízstermékének – az okostelefonnak – is az összes fontos alkatrésze (érintőképernyő, akkumulátor, mobilhálózat, GPS, Siri) állami fejlesztés?
…hogy ezzel szemben Magyarország az 1990-es években a nemzeti tulajdon megóvása és megerősítése helyett külföldieknek adta el termelő vállalatait, ezáltal összeszerelő üzemmé változtatva az országot a nemzetközi munkamegosztásban?
…hogy a világ adócsaló vállalatai és magánszemélyei több pénzt halmoztak fel adóparadicsomokban, mint amennyit a hat legkorruptabbnak tartott ország vezetői 93-142 év alatt összesen el tudnának lopni (21-32 ezermilliárd dollár)?
...hogy minden 100 ezer forint megtermelt jövedelemből a korábbi 65 ezer forinthoz képest a fejlett világban már csak 55, míg a visegrádi országokban 45 ezer forint jut a munkavállalóknak?
...hogy ezekre a kérdésekre van válasz, és Magyarország számára van választás?
 
GYÖRGY LÁSZLÓ könyvében ezúttal nemcsak kérdések merülnek fel, hanem megoldási javaslatok is. A válasz azonban semmi esetre sem a „strukturális reform”.
Adatok
Kiadó
Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány
Szerző
György László
Kiadás éve
2017
Oldalszám
276
Kötés
puhatáblás
ISBN
9786155164316
Nyelv
magyar