Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Hírlevél
TOP termékek
Fizetési megoldás
Termék részletek


Dr. Kapitány-Fövény Máté: Függőben - Az alkoholizmus lélektana

-25%
ÚJ
Dr. Kapitány-Fövény Máté: Függőben - Az alkoholizmus lélektana
2 500 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2018.12.11   A készlet erejéig!

Mit él át egy függő, ha lemond a szenvedélyéről, és újra szembe kell néznie önmagával?
Tamás alkoholbeteg, akkor is, ha ezt nehezére esik elfogadni. A terápia során nem pusztán a megvonási tünetekkel és az elemi erejű sóvárgással kell megbirkóznia. A függősége hátterében megbújó problémák is felszínre kerülnek: az édesanyjával való szimbiotikus viszonya, indulatainak örökös elfojtása, a felnőtté válás elutasítása. A kérdés az: mi marad, ha elvesszük az alkoholt? 
"Én is azt hiszem, többet iszom, mint ami egészséges lenne... - mondja Tamás. Ez a mondat akár lehet igaz is. De szolgálhatja azt a célt is, hogy szálljak le róla. Mert kellemetlen erről beszélni. Olyan ez, mint a kötéltánc. Mindkettőnk részéről. Az ő kötele az a vékonyka elhatározás, hogy eljött, és továbbra is eljár majd ide. Az én kötelem egyik végpontja az empátia kifejezése, a másik az ellenállásból való kibillentés, e kettő között kell táncolnom. Ki tudja, mikor szakadnak el a kötelek?"Dr. Kapitány-Fövény Máté
Klinikai szakpszichológus, adjunktus. Több mint tíz éve foglalkozik szenvedélybetegekkel, mind a terápiás ellátás, mind az addiktológiai kutatás területén. Hazai és külföldi egyetemeken tart addiktológiai témájú kurzusokat. Emellett újszerű, játékalapú prevenciós programokat dolgoz ki és vezet. 2014-ben Kentaur a terminálban címmel novelláskötete jelent meg. 

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633047217
  Kiadó
  HVG Könyvek
  Kiadás éve
  2018
  Oldalszám
  124
  Kötésmód
  puha kötés
  Státusz
  ÚJ    
  Tömeg
  162 g/db