TOP termékek

Kérdése van? Hívjon minket! +3618909816

Ügyfélszolgálatunk hétfőtől csütörtökig 8-14 óra között hívható.

Az üzleti világról a tradíció fényében

Az üzleti világról a tradíció fényében
-29%
Az üzleti világról a tradíció fényében
Az üzleti világról a tradíció fényében
Bővebben
Raktáron :  45 db
3 699 Ft 
2 637 Ft
Kezdete: 2023.03.22   A készlet erejéig!
Részletek
?A cégek mechanikus szervezetek, amelyeket egy gép mintájára terveztek meg. Úgy is vannak összeszerelve ? még jobb szóval: összerakva ?, mint egy gép. Az alkatrészként szolgáló emberek maguktól sosem választanák ezt a formát az együttműködésre."
?Jelen mű megrendítően nagy vállalás. A szerző arra tesz kísérletet, hogy a XIX. század óta magát kapitalizmusnak nevező létszerveződési mód hétköznapi lejátszástechnikai felszínének mindenki számára megragadható üzleti jelenségei mögött meghúzódó, mindenki elől rejtett dimenzióit próbálja feltárni. Teszi mindezt úgy, hogy mindenkinek világossá váljon, ebből a csapdából nemigen lesz ? könnyű, gyors és olcsó? szabadulás. Mert ahogy Lao-ce mondja a Tao te king-ben, jót cselekedni mindig nagyon nehéz és fáradságos, míg rosszat cselekedni mindig könnyű és szórakoztató. Csoda-e ? teszi fel a kérdést ?, hogy sokkal többször választjuk a rosszat a jó helyett?" Bogár László
Miért érzik sokan úgy, hogy a nagyvállalatok valójában gépek, és a dolgozók jól mérhető és könnyen cserélhető fogaskerekek benne? Mi adja a vállalati hierarchia alapját: a mennyiségi mutatók, a korlátlan növekedés vagy az emberi kvalitások? Miért számítanak a világosan gondolkodó, szabad emberek az eltömegesedéshez vezető biznisz ellenségeinek? Karlo Z. Valois ezeknek a problémáknak a gyökerét tárja fel, miközben megoldásukra az organikus közösségek formálódásához és fenntartásához elengedhetetlen személyes gyakorlatokat is javasol.
Adatok
Kiadó
Helikon Kiadó
Szerző
Karlo Z. Valois
Kiadás éve
2022
Oldalszám
312
Kötés
füles, kartonált
ISBN
9789634798705
Nyelv
magyar