TOP termékek

Áruházunkban a könyveket a borítóárhoz (listaár) képest 29% kedvezménnyel vásárolhatják meg!

Kérdése van? Hívjon minket! +3618909816

Ügyfélszolgálatunk hétfőtől csütörtökig 8-14 óra között hívható.

A teljes Maus

A teljes Maus
-29%
A teljes Maus
A teljes Maus
Bővebben
Listaár :
5 499 HUF
További adatok
Raktáron :  94 db
5 499 Ft 
3 893 Ft
Kezdete: 2023.02.06   A készlet erejéig!
Részletek
„A leghatásosabb holokauszt-beszámoló" – Wall Street Journal „Kiváló, erőteljes és megindító, anélkül, hogy az érzelgősség csapdájába esne." – Time Out
„Ezek nem emberek!" Ha ez a gyűlölettel átitatott mondat egy állam ideológiájává válik, az minden esetben világméretű tragédiához vezet. A náci Németországban a goebbelsi propaganda elhitette az emberekkel, hogy bizonyos embertársaik alsóbbrendűek, akiket el kell pusztítani. E szörnyűséges, egész Európát érintő történelmi bűntett áldozatainak állít emléket Art Spiegelman Pulitzer-díjas képregénye, a Maus. A szereplők antropomorf állatok: egérfejű zsidók, macskafejű németek és kutyafejű amerikaiak. Az ő sorsukon keresztül ismerjük meg a holokauszt megrázó eseményeit és következményeit.
A Maus a holokauszt elbeszélésére tett talán legkülönlegesebb kísérlet. A történet gerincét Spiegelman lengyel származású apjának magnószalagra rögzített visszaemlékezései alkotják, így a Maus fikciós, önéletrajzi és dokumentumkötet egyben. Műfajteremtő, egyetemes érvényű irodalmi alkotás egy szégyenletes korszakról, mely nem merülhet feledésbe.
 
ART SPIEGELMAN képregényrajzoló, -író, szerkesztő. A Maus eredetileg folytatásokban jelent meg az általa alapított Raw magazinban. Bár munkásságát a képregényes közösség már jóval előbb elismerte, a neve azután vált világszerte ismertté, hogy a Maus 1992-ben – a képregény-irodalomban elsőként – Pulitzer-díjat kapott. Az eredetileg két kötetben, majd gyűjteményes formában is megjelent művet azóta több mint 30 nyelvre fordították le.
Adatok
Kiadó
Libri Könyvkiadó
Szerző
Art Spiegelman
Kiadás éve
2022
Oldalszám
296
Kötés
füles, kartonált
ISBN
9789636040635
Nyelv
magyar