TOP termékek

Kérdése van? Hívjon minket! +3618909816

Ügyfélszolgálatunk hétfőtől csütörtökig 8-14 óra között hívható.

A szabványosítás fordítási és terminológiai vonatkozásai

A szabványosítás fordítási és terminológiai vonatkozásai
-30%
A szabványosítás fordítási és terminológiai vonatkozásai
A szabványosítás fordítási és terminológiai vonatkozásai
Bővebben
Raktáron :  4 db
2 590 Ft 
1 813 Ft
Kezdete: 2023.06.10   A készlet erejéig!
Részletek
A nemzetközi egységesítési folyamatok egyik fajtája a szabványosítás. A szabványosítás nem csak műszaki egységesítést jelent: fogalmak, terminusok, folyamatok szabványosítása is történik a műszaki egységesítéssel egyidejűleg.
A kötet első részében megjelenő írások a szabványosítás fordítási és terminológiai vonatkozásainak alapkérdéseit tárgyalják: a szabványosítás történetét és a műszaki szabványosítást; a szabványosítás és a terminológia kapcsolatát; a terminológiai szabványosítás, a terminológiai harmonizáció alapjait és a fordítási szabványokat; Eugen Wüster fő műveinek elemzését; a terminológiai munkafolyamatokra vonatkozó ISO szabványokat.
Az online tájékozódás lehetőségei közül a szabványosítás angol nyelvű webhelyeit, valamint kárpátmedencei online forrásait mutatja be a kötet. Néhány esettanulmány konkrét terminológiai szabványosítási kérdéseket vizsgál: két nemzetközi névtani terminológiai szójegyzék magyar változatának elkészítését; a terminológiai munka szabványosításban betöltött szerepét egy kozmetikai szabvány példáján keresztül; a minőségügy magyar terminológiájával kapcsolatos munkálatokat; és a terminológia rendszerező elvének változását az INCOTERMS tükrében.
Adatok
Kiadó
L'Harmattan Kiadó
Kiadás éve
2019
Oldalszám
238
Kötés
kartonált
ISBN
9789634145042
Nyelv
magyar