Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Hírlevél
TOP termékek
Fizetési megoldás
Termék részletek


Cédric Villani: Egy tétel születése

-25%
Cédric Villani: Egy tétel születése
3 600 Ft
Akció: 2 700 Ft
Kezdete: 2018.10.16   A készlet erejéig!

A könyv sajátos önéletrajzi regény, egy sikeres matematikus fontos életszakaszának dokumentuma. A szerző tanulságos önelemzést, afféle számvetést készített: miképpen sikerült eljutnia egy olyan tétel felfedezéséig, amelyért aztán a matematikusok közössége a tudományterület egyik legtekintélyesebb díjával, a Fields-éremmel tüntette ki.
Felfedhető-e a siker titka, vannak-e olyan, az életvitelben, a munkamódszerben, a kollegiális és családi kapcsolatokban fellelhető elemek, amelyek hozzájárulnak a kutató eredményességéhez? Pontos megfejtést nem kapunk, az olvasóban mégis egy színes, részleteiben és összefüggéseiben is sokrétű kép rajzolódik ki a kutatói lét valóságáról. Részeseivé válunk egy nagyszerű matematikus mindennapjainak. Naplórészletek, e-mailek, beszélgetések kerültek a könyvbe - egy élet lenyomatai.
Elsősorban nem a szóban forgó, rendkívül bonyolult matematikai és fizikai fogalmakat kell megértenünk, hanem a megismerő ember gondolkodásmódját. Átélhetjük a kereső elme izgalmát egy jelenség szép és kézenfekvő értelmezésének folyamatában, láthatjuk, hogy az újból és újból nekilendülő erőfeszítések során miféle hullámvasúton hánykolódik az emberi lélek.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632799766
  Kiadó
  Typotex Kiadó
  Kiadás éve
  2018
  Oldalszám
  300
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés